top of page
  • Writer's pictureNataša Kelšin

TEDEN MENTALNEGA ZDRAVJA - KAJ IMA LAN S TEM
Nahajamo se v tednu mentalnega zdravja. Živimo v obdobju "hitrega" ritma, v obdobju instant informacij, vse se mudi, vse mora biti še malo prej kot takoj, včasih ne vemo kako smo preživeli dan, vemo samo - da smo hiteli, da je bilo vse zelo pomembno, ne spomnimo pa se, kaj je bilo tisto pomembno in včasih ne vemo kako zaspimo oz ne moremo sploh zaspati. Pa potem pride nov dan, nove pomembne stvari, hitimo, se lovimo, hitimo, nič ne naredimo in na koncu - se zgubimo. Zakaj je temu tako - se večkrat sprašujemo. Lahko smo hvaležni, ker mogoče nekateri nismo tako dovzetni za to hitrost, za to norijo, večina jih pa tega ne zmore in enostavno se utapljajo, izgubljajo in ne najdejo poti. Iščemo rešitve - katere naj bi bile zopet hitre, učinkovite, takoj - saj nas bodo ja rešili, saj pozna kdo čarobno formulo za te težave. Hm - na žalost ne - recite STOP - delujte, raziskujte, ozaveščajte sebe, druge in najbolj pomembno - vzemite si čas za SPANJE. Da spanje - prav ste prebrali.Mogoče se premalo zavedamo, kako pomemben je kvaliteten spanec, v katerem se naše telo regenerira. Včasih so nam govorili, da je najbolj kvaliteten spanec pred polnočjo, potem so spet govorili da imamo lahko tako imenovani "powernap", kjer nam zadostuje samo nekaj ur spanja, pa smo že spočiti in pripravljeni na nove zmage. Ja, nekaj resnice je v prvem delu, da se odpravimo v posteljo pred polnočjo - brez motilcev seveda (s tem ne mislimo na moža, ženo, otroke, ljubico, ljubimca :) ) in seveda je pomembno, da se uležemo v kvalitetno posteljo. Izbiro in svetovanje pri izbiri postelje in posteljnega vložka ali nadvložka prepuščam drugim strokovnjakom, vem pa, da ne glede na to, kakšen vzglavnik oz odejo oz posteljni vložek izberete, zgrešite bistvo, če le-te oblečete v nekvalitetne materiale. In vem, ker je to znanstveno dokazano, da spanje na laneni posteljnini zagotavlja globji in bolj regeneracijski spanec, pa še antialergen je lan in s tem skrbi za vašo kožo. Nemalo kožnih oboljenj se lahko od dosledni uporabi naravnih materialov - seveda je lan eden izmed njih - popravi.


Da pa bi se prepričali kaj je to naravni material, pa je dobro poznati njegove lastnosti. O tem smo že pisali. Če pa vas zanima še več - se pa oglasite na naš mail: info@feksbedding.com ali pa nas pokličite na 00386 70 636 521- z veseljem bom z vami pokramljala in vam pomagala odkrivati čudoviti svet LANU.


Želim vam veliko mentalnega zdravja in želim vam, da se v tem hitrem tempu od časa do časa ustavite in pomislite na sebe. Ne pozabite spati, kvalitetno spati. Preizkusite LAN in pomagajte si, da boste lažje in lepše spali.


Z vami bom delila še en citat, kateri se mi je ob pisanju tega bloga usedel v srce in mogoče komu pomaga pri vsakdanjih izzivih:


 

"Ljudje postanejo izjemni, ko začnejo razmišljati, da nekaj zmorejo. Ko verjamejo vase, so dognali prvo skrivnost uspeha"

NORMAN VINCENT PEALE (1898-1993)


 

Bodite izjemni, preikusite izjemni LAN in ne pozabite, da zmorete.


Vaša FEK's bedding kreatorica,

Nataša
33 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page