top of page
  • Writer's pictureNataša Kelšin

NA KATERI FREKVENCI SE NAHAJA VAŠE SPANJE

Vas je kdaj že vprašal namesto : "Ali si se danes kaj naspal/naspala?" - kar je dokaj pogosto vprašanje in še bolj pogosto kot to vprašanje je odgovor nanj- joj ne, nisem, kaj bi dal/dala, da bi še malo poležal/poležala - tole vprašanje: "Na kateri frekvenci si pa danes spal/spala?"


Nenavadno in precej čudaško, kajne. No, seveda vam bom povedala, da to ni nič kaj čudaško, ljudje se samo ne zavedamo teh stvari in nismo na njih pozorni. O tem nas niso učili, o tem ne govorijo po televiziji, reklamni plakati nas o tem ne nagovarjajo. Ja zakaj pa je potem to pomembno?


Pa pojdimo lepo po vrsti. Definicija frekvence pravi, da je frekvenca v fiziki količina, določena kot število ponavljajočih se dogodkov v časovni enoti. Pri cikličnih pojavih, kot so vrtenje, nihanje in valovanje, je Hertz enako en cikel na sekundo. Tako obstajajo metode, po katerih se meri tudi frekvenca vlaken.


Z njo se je začel v začetku 20-tega stoletja ukvarjati ameriški izumitelj Dr. Royal Raymond Rife. On je kar tri desetletja preučeval vpliv specifičnih vibracijskih frekvenc na učinkovanje na stotine mikroorganizmov. Tako je leta 1920 Rife postavil teorijo, ki pravi, da mikroorganizmi, ki povzročajo bolezen, vibrirajo s specifičnimi stopnjami nihanja in da bi jih, če bi jih bolje razumeli, lahko varno odpravili z nasprotno hitrostjo vibracij.


Rife je v svojem delu potrdil na tisoče živih vibracijskih frekvenc. Ugotovil je, da je povprečna frekvenca zdravega človeškega telesa med 62 in 72 Hz in da, ko frekvenca pade pod to povprečje, pomeni ogroženost za imunski sistem. … Eterična olja se lahko registrirajo do 320 Hz. … Rife je natančno predstavil živi mozaik energijskih vibracij, a je bil preprosto predaleč pred časom, da bi ga lahko cenili zaradi svojega prispevka. " -Pgs. 19-20 celotnega zdravja, dr. Mark Mincolla


Kot rečeno, je bil Rife pred svojim časom, nekako se s tem ni nihče več ukvarjal, dokler ni leta 2003 dr. Heidi Yellen predstavila študijo o frekvencah tkanin.

Ta študija pa je pokazala, da je frekvenca zdravega človeškega telesa 100 Hz, na isti frekvenci se nahaja organski bombaž - 100 Hz. Ista študija je pokazala, da vkolikor ta frekvenca pade pod 100 Hz, to pomeni obremenitev za naše telo. Kot zanimivost lahko povem, da ima obolela, skoraj mrtva oseba frekvenco približno 15 Hz in na tej frekvenci najdemo materiale kot so poliestri, celulozne tkanine, ki nastanejo z uporabo drugih naravnih virov, kot je recimo les, z namenom pridobiti podoben material kot bombaž, svila, lan.., in umetna svila. Neorganski bombaž, konoplja se nahajata na frekvenci 70 in 40Hz, zato se ne smatrata kot zdravilni tkanini. Vkolikor pa ima tkanina višjo frekvenco od 100 Hz, potem nam le-ta daje energijo.


Če sedaj iščete odgovor, kje pa se potem nahaja lan - potem se odgovor nahaja...... kje... uf, še malo.... smo tam... - premaknite postajo na frekvenco 5000 Hz. Na isti frekvenci se nahaja volna - vendar pozor. Stvari niso tako enostavne. Ti dve frekvenci sta koristni, vkolikor tkanini uporabljamo ločeno, saj se energijski polji tkanin vrtita v nasprotni smeri in se z mešanjem teh dveh tkanin njun učinek enostavno izniči in pademo na frekvenco 0 Hz. Potem smo pa spet tam, kjer si ne bi želeli biti.


Torej - uf, kar težko branje, še posebej če niste pristaš fizike (pst - tudi jaz nisem včlanjena v fizika fan club :) ). Vendar je vredno prebrati večkrat. Vse prevečkrat slepo verjamemo lepim napisom, super reklamam, pozabljamo pa na osnove. Potem si kupimo vse eko, domače - naše počutje pa se ni izboljšalo. Mogoče je pa skrivnost ravno v valovanju - frekvencah. Mogoče pa kombiniramo sestavine z visokimi frekvencami, ki se medsebojno izničijo in nas s tem potiskajo k tlom.


Ideja nositi volnen pulover preko lanene srajce tako ni ravno dobrodošla. Ali pa imeti volneno "dekco" preko lanene posteljnine, ker sta to pa ja dva super naravna materiala - potem pa mi prodajajo zgodbo, da bom zjutraj kot nov/nova, če bom imel/imela laneno posteljnino. Ne zavedamo pa se, da so vsi pozitivni učinki odšli skupaj s frekvenco volne.Sama menim, da se moramo non stop izobraževati, si dati možnost vedeti čim več, da potem lahko sami presodimo kaj in kako. Vsekakor pa obstaja ena resnica in ta je, da energija ne gre v nič in da ima vsako živo bitje na tej zemlji svojo frekvenco.


Torej - ponovno vas vprašam - na kateri frekvenci se nahaja vaše spanje. Moje na 5000 Hz. Jupiii, sedaj ko vem kaj to pomeni, sem hvaležna za lan in hvaležna za moje poslanstvo - ozaveščati ljudi in jim približati lan.


Še en namig - bi si želeli imeti super energijo za vašo mizo? Bi si želeli, da bi se gostje počutili dobro, brez da bi vedeli zakaj - potem si omislite lanen prt, lanene pogrinjke. Vi poskrbite za hrano, lan bo pa s svojo frekvenco poskrbel za dobro počutje.
Pa lep dan - pri nas vas čaka LAN :), saj vam ponujamo eko laneno razkošje.


Nataša

FEK's bedding kreatorica311 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page